Volume control at increment 1 stops at 31

If something seems really buggy, report it here!

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

Volume control at increment 1 stops at 31

Postby Poorboy » Thu Feb 21 2019 12:47

Hi,

the volume control at increment 1 stops at 31 when I try to increase the volume by "cklicking or touching" on the loudspeaker-icon on the GUI.
When I choose increment 2 this problem exists not.

This problem accured with the actual version 2.555 and also the version before.

This problem I had wireless when I use a smartphone also when my Raspberry Pi 3b+ with Hifiberry-DAC-Plus is per LAN connected to my network.

Best regards

Poorboy
Random avatar
Poorboy
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 07 2018 18:53

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


Volume control at increment 1 stops at 31

Postby michelangelo » Thu Feb 21 2019 22:57

If you use a different increment value in the setting does it work? Only with 1 you have this problem?
User avatar
michelangelo
Founder
 
Posts: 4320
Joined: Sun Dec 15 2013 23:18


Volume control at increment 1 stops at 31

Postby lemonmagic » Wed Sep 11 2019 18:44

I am having the exact same Problem.
I am using a i2s dac compatible to hifiberry dac +.
As I set the Volume through a Remote which controls the PI through rest-api commands this is really annoying.

Clicking into the Circle of the Volume, I can select any Volume, only the loudspeaker Icon, or rest api calls are affected.
Random avatar
lemonmagic
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 23
Joined: Fri May 29 2015 20:41


Volume control at increment 1 stops at 31

Postby msyd » Fri Oct 11 2019 01:41

Same problem here - thanks for the input re single increment - mine stopped at 18 but dragging the slider (on Android) or circular volume display on browser works fine. Just changed increment to 2 and it works fine (however I did notice that occasionally volume only increments by 1 anyway, when 2-increment setting is in effect. I get the impression that when you hit the hidden limit the processor is suddenly 'busy' as responses after that are sluggish. I'm on 2.526 with the image provided by AUDIOPHONICS for I-Sabre DAC ES9028Q2M.
Random avatar
msyd
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 11 2019 01:32


Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests