No output from Allo DigiOne

Get help for Volumio here!

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

No output from Allo DigiOne

Postby sb61g2 » Mon Feb 04 2019 18:45

Hello,

I'm unable to get any output from my Allo DigiOne. I'm using the following:

Volumio - v2.526
Volumio Spotify Connect - 02nd Febuary 2019 release

Volumio is configured to use the DigiOne I2S "DAC" in the settings page.

My error log can be seen here: http://logs.volumio.org/volumio/KMGYeqI.html

The following entries might be relevant to the issue:

Feb 04 18:35:12 volumio volumio[1551]: ALSA lib pcm.c:2495:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM undefined
Feb 04 18:35:12 volumio volumio[1551]: [Vollibrespot] : Alsa error PCM open ALSA function 'snd_pcm_open' failed with error 'ENOENT: No such file or directory'
Feb 04 18:35:12 volumio volumio[1551]: [Vollibrespot] : Could not start audio: Alsa error: PCM open failed
Feb 04 18:35:12 volumio volumio[1551]: ALSA lib pcm.c:2495:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM undefined
Feb 04 18:35:12 volumio volumio[1551]: [Vollibrespot] : Alsa error PCM open ALSA function 'snd_pcm_open' failed with error 'ENOENT: No such file or directory'
Feb 04 18:35:12 volumio volumio[1551]: [Vollibrespot] : Could not start audio: Alsa error: PCM open failed

Any help would be greatly appreciated.

Thank you.
Random avatar
sb61g2
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 04 2019 18:36

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


No output from Allo DigiOne

Postby chrisrm9208 » Wed Feb 06 2019 10:25

I looked and saw this:

volumio 1970 874 0 18:35 ? 00:00:00 /bin/sh -c /usr/local/bin/node /volumio/logsubmit.js 'No output from Allo Digione.'
volumio 1971 1970 0 18:35 ? 00:00:00 /usr/local/bin/node /volumio/logsubmit.js No output from Allo Digione.

That suggests that the Digione board is faulty...

Chris M
Random avatar
chrisrm9208
Objectivist
Objectivist
 
Posts: 279
Joined: Wed Dec 25 2013 12:24


No output from Allo DigiOne

Postby sb61g2 » Thu Feb 07 2019 20:34

Thanks for the reply. I just noticed that when I power the Pi up with a coax cable connected to my DAC, the startup tone does play, so it seems as though the issue is specific to the software I'm trying to use (Volumio Spotify Connect 2).
Random avatar
sb61g2
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 04 2019 18:36


No output from Allo DigiOne

Postby michelangelo » Sat Feb 09 2019 22:37

Please contact the plugin developer
User avatar
michelangelo
Founder
 
Posts: 4179
Joined: Sun Dec 15 2013 23:18


No output from Allo DigiOne

Postby spoc » Sun May 19 2019 07:58

Hi,

i have the same problem-not output from a new installed digione. the RPI with volumio is working fine over the standard audio jack. The Digione when plugged is always having a green led one. i configured the music output to digione, but not sound via coax.

Here is my log file:
http://logs.volumio.org/volumio/ElBAND4.html

It says CPU and Codec not registered....

May 19 07:22:37 volumiosg kernel: snd-allo-digione soc:sound: ASoC: CPU DAI (null) not registered - will retry
May 19 07:22:37 volumiosg kernel: snd-allo-digione soc:sound: ASoC: CODEC DAI wm8804-spdif not registered - will retry

Any Help appreciated...i looking forward to hear the sound with the digione...

Thanks
Simon
Random avatar
spoc
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 1
Joined: Sun May 19 2019 07:52


No output from Allo DigiOne

Postby gkkpch » Tue May 21 2019 22:20

Simon,

this is not really an error, it is just that driver registration failed at the first attempt (afaik it is error -517), this can be a timing issue and implies the component trying to register the driver needs to retry, which is done just below it and that succeeds
Code: Select all
May 19 07:22:37 volumiosg kernel: wm8804 1-003b: revision E
May 19 07:22:37 volumiosg kernel: snd-allo-digione soc:sound: wm8804-spdif <-> 3f203000.i2s mapping ok


However, I see no other clues either.
I know, I should not ask, but are you sure you selected SPDIF as your output device?
Volumio OS Developer

You like my work? Then what about buying me a beer :)
User avatar
gkkpch
Moderator
 
Posts: 1587
Joined: Mon Dec 29 2014 22:38
Location: Bodensee, Switzerland


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 9 guests