MyVolumio bug reports

The place where to discuss about MyVolumio features, find useful informations and express wishes on what you want it to be

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

MyVolumio bug reports

Postby MartinT » Wed May 01 2019 16:48

michelangelo wrote:CD bug is fixed, if you want to try it
.
.
And update to 2.575

Thanks, I've now updated to 2.575 and am awaiting my dual power laptop drive to arrive so that I can test CD playback properly without using a USB hub.
User avatar
MartinT
Serious Listener
Serious Listener
 
Posts: 59
Joined: Wed Jul 30 2014 12:53

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


MyVolumio bug reports

Postby MartinT » Thu May 09 2019 16:52

The cheap DVD drive works perfectly, now with data cable in the Pi and power cable in my 5V PSU. CDs sound remarkably good with the Allo Kali reclocking, I2S transmission to DAC and femtoclock at that end.

One remaining bug: pressing the Play All button only plays the first track.
It would also be nice to have the artwork displayed in the Browse tracks also shown in the Playback view.
User avatar
MartinT
Serious Listener
Serious Listener
 
Posts: 59
Joined: Wed Jul 30 2014 12:53


MyVolumio bug reports

Postby VergilDVB » Tue May 14 2019 17:49

Hello,
I'am playing the Qobuz Studio, the album that 24Bit / 192kHz is.
Volumio shows only 16bit / 44.1kHz.

DAC can play up to 32Bit 384kHz itself.

Should I activate something? Why is it so?
Random avatar
VergilDVB
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 4
Joined: Tue May 14 2019 17:46


MyVolumio bug reports

Postby MartinT » Tue May 14 2019 20:11

Which album is that? I'll test it. Qobuz Studio usually reports the digital format correctly in Volumio.
User avatar
MartinT
Serious Listener
Serious Listener
 
Posts: 59
Joined: Wed Jul 30 2014 12:53


MyVolumio bug reports

Postby VergilDVB » Tue May 14 2019 20:19

Norah Jones: Come Away with me (24bit / 192kHz)
Random avatar
VergilDVB
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 4
Joined: Tue May 14 2019 17:46


Re: MyVolumio bug reports

Postby Lucaxxaa » Tue May 14 2019 20:32

VergilDVB wrote:Hello,
I'am playing the Qobuz Studio, the album that 24Bit / 192kHz is.
Volumio shows only 16bit / 44.1kHz.

DAC can play up to 32Bit 384kHz itself.

Should I activate something? Why is it so?
Try to enter in setup menu , my music, and under qobuz options, set to flac 24/192, or higher

Inviato dal mio MI MAX 3 utilizzando Tapatalk
Random avatar
Lucaxxaa
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 38
Joined: Thu Mar 14 2019 14:28


MyVolumio bug reports

Postby rost21A » Tue May 14 2019 20:35

For me, it works fine.
Attachments
Screenshot_20190514-223258.png
Screenshot_20190514-223258.png (974.66 KiB) Viewed 156 times
Rasperry Pi 2 / 3
Connected to Allo Boss DAC 1.2 (with dual Ultra low noise Power supply from DIYINHK, 0.8uV (LT3042), iFi-Audio iPower)
Hypex nCore 400 Amp, Boenicke Audio W5 SE Speaker
Listen to Flac up to 24/192 kHz, Qobuz Hi-Fi Sublime+...
Random avatar
rost21A
Audiophile
Audiophile
 
Posts: 103
Joined: Tue Dec 17 2013 21:25
Location: Switzerland


MyVolumio bug reports

Postby rost21A » Tue May 14 2019 20:40

You habe to change the setting in my Music - Qobuz - Sound quality... to highest possible
Rasperry Pi 2 / 3
Connected to Allo Boss DAC 1.2 (with dual Ultra low noise Power supply from DIYINHK, 0.8uV (LT3042), iFi-Audio iPower)
Hypex nCore 400 Amp, Boenicke Audio W5 SE Speaker
Listen to Flac up to 24/192 kHz, Qobuz Hi-Fi Sublime+...
Random avatar
rost21A
Audiophile
Audiophile
 
Posts: 103
Joined: Tue Dec 17 2013 21:25
Location: Switzerland


MyVolumio bug reports

Postby VergilDVB » Wed May 15 2019 06:28

Hi friends,

it hepls, but it was strange.
The initial state was "the highest possible"
I changed it to "up to 192 24" => it works correctly
After it i changed it back to "highest possible" - it still works correctly.
No idea why, but thanks!
Random avatar
VergilDVB
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 4
Joined: Tue May 14 2019 17:46


Re: MyVolumio bug reports

Postby Lucaxxaa » Wed May 15 2019 06:43

VergilDVB wrote:Hi friends,

it hepls, but it was strange.
The initial state was "the highest possible"
I changed it to "up to 192 24" => it works correctly
After it i changed it back to "highest possible" - it still works correctly.
No idea why, but thanks!
The same for me !

Inviato dal mio MI MAX 3 utilizzando Tapatalk
Random avatar
Lucaxxaa
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 38
Joined: Thu Mar 14 2019 14:28

PreviousNext

Return to MyVolumio Talks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests