How to rename a multiroom device?

Get help for Volumio here!

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

How to rename a multiroom device?

Postby jeffreyschell » Mon Aug 05 2019 17:14

I just set up 3 Raspberry Pi Zeros using the normal wifi-based setup and leaving all the defaults. Each pi is working and accessible by going to volumio.local and then switching between them in the Multiroom Devices section. The default names given by the setup process are "VOLUMIO", "VOLUMIO #2", and "VOLUMIO-3". How do I change these so that they better reflect the room they are serving? I checked in the settings menus but couldn't find anything that works.
Random avatar
jeffreyschell
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 05 2019 17:09

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


How to rename a multiroom device?

Postby Old Duffer » Tue Aug 06 2019 18:34

I might have the wrong end of the stick but take a look in system.
Random avatar
Old Duffer
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 32
Joined: Mon Mar 23 2015 19:48


How to rename a multiroom device?

Postby jeffreyschell » Sun Aug 11 2019 14:51

Nope, changing the name in the System preferences doesn't seem to change the name in the Multiroom Devices area. Anyone else have any thoughts?
Random avatar
jeffreyschell
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 05 2019 17:09


How to rename a multiroom device?

Postby SonosKiller » Sun Aug 11 2019 17:17

Restart your Volumios
Reload the page in your browser

Access your Volumios with Ip address, then with VolumioName.local
Random avatar
SonosKiller
Objectivist
Objectivist
 
Posts: 251
Joined: Sun Jun 26 2016 11:41


How to rename a multiroom device?

Postby jeffreyschell » Fri Aug 16 2019 01:56

That worked! (mostly). Thanks!

I'm still not able to access them via machine name. For example, I named one VOLUMIO-85 but going to http://volumio-85.local give me a "This site can’t be reached" DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN error.
Random avatar
jeffreyschell
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 05 2019 17:09


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests