Failed to Open "alsa" msg

Get help for Volumio here!

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

Failed to Open "alsa" msg

Postby Jordo81 » Wed Aug 14 2019 17:47

Hi,

I'm not able to play music anymore.
After numerous of resets I keep getting an Error message.
Please refer to the attachment.

More people getting this message? Anyone knows what to do?

Thank you!

Jordo
Attachments
IMG_0203.JPG
IMG_0203.JPG (220.97 KiB) Viewed 166 times
Random avatar
Jordo81
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 16
Joined: Sat Nov 17 2018 22:02

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


Failed to Open "alsa" msg

Postby chsims1 » Thu Aug 15 2019 09:09

Try removing the i2c device, reboot, and then set it correctly again.
New to Volumio? Please read the Quick Start Guide to get your system up and running :). FAQs? Docs?
User avatar
chsims1
Moderator
 
Posts: 1833
Joined: Sat Aug 02 2014 10:44
Location: East Yorkshire, UK


Failed to Open "alsa" msg

Postby Jordo81 » Thu Aug 15 2019 18:30

Hey great thank you!

I was just restarting and testing the system without playing the music. It seems I have to switch on the I2C/I2S USB device.

Thx!

Jordo
Random avatar
Jordo81
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 16
Joined: Sat Nov 17 2018 22:02


Failed to Open "alsa" msg

Postby Willem » Mon Aug 19 2019 17:57

Hi, I have got the same message. Hardware = Pi Zero W and justboom zero amp. I have been tinkering for hours but get it not to work. I am a newbee to Linux so the error message does not mean anything to me. I have been searching for this error and it seems it happens more.
Please can someone tel me what to or put me in the right direction. Thanks in advance
Random avatar
Willem
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 19 2019 17:44


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests