Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Diy? Low-budget? Esoterics? Let's discuss about DACS!

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Postby Umbongo » Sat Nov 23 2019 10:02

Hi.

I have the folllowing setup running Volumio 2.688;

Volt Amp with Capacitance Multiplier
Piano 2.1
Kali Reclocker
Rasp Pi 4

I've been using it with DSP Dual Mode set to None and Subwoofer 2.2 and it works fine.

In anticipation of a soon to arrive Volt+ D I decided to remove the Sub and try setting the mode to Dual-Mono but when I do this I only get sound out of the right channel.

I've reflashed the SD card with the latest Volumio and setup from scratch but otherwise not sure where to start workiing out what's going wrong.

Has anyone got Dual-Mono mode working with this setup and are there any specific settings I should be looking at.

Many thanks
Attachments
20191123_095202.jpg
20191123_095202.jpg (3.43 MiB) Viewed 1133 times
Random avatar
Umbongo
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 23 2019 15:20

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Postby togge » Fri Dec 27 2019 21:45

Exact same experience here, I just checked. Running a version from Feb. 2019, will upgrade to latest and check again.

All is fine in dual stereo mode.

Note that dual mono used to work like a charm when it was first supported. Something must have changed along the way.
Random avatar
togge
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 8
Joined: Sun Mar 19 2017 16:03


Re: Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Postby michel8166 » Sat Dec 28 2019 20:01

See link maybe that solves your problem.



https://audiophilestyle.com/forums/topi ... nt-1006571


Verstuurd vanaf mijn Nokia 6.1 met Tapatalk
raspberry pi 4b 2gb - kali reclocker, allo piano 2.1, raspberry pi official 7-inch touch screen, Logitech squeezebox duet, DIY pre-amp, Deluxe Dual AK4497EQ AK4118 32bit 384 K DSD DAC *tweakted*, Bryston 7b-nrb mono blocks, Spendor Sp7/1 loudspeakers
User avatar
michel8166
Audiophile
Audiophile
 
Posts: 167
Joined: Wed Apr 05 2017 13:42
Location: the netherlands


Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Postby togge » Sun Dec 29 2019 14:48

Updated to latest version, same result. Volume for the left channel is very low (~20% of right channel). Switching between dual stereo en dual mono a few times , rebooting...and we're back for as long as it lasts. This has all the hallmarks of a DAC initialization issue.
Random avatar
togge
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 8
Joined: Sun Mar 19 2017 16:03


Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Postby snuka » Sat Jan 04 2020 16:50

Hi, same here.
User avatar
snuka
Audiophile
Audiophile
 
Posts: 114
Joined: Mon Aug 04 2014 13:29


Allo Piano 2.1 Dual-Mono

Postby cablecutter » Wed May 20 2020 12:34

Did you ever resolve this? I am having the same issue with a quiet second channel. The subwoofer output behaves similarly. Works for a few songs then randomly goes quiet.
Random avatar
cablecutter
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 5
Joined: Sat Dec 15 2018 09:49


Return to DACs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest